buitenspelen

zondagochtend, de avond ervoor kwam Jos met het briljante idee om de volgende ochtend vroeg op te staan en richting strand te rijden om wat te spelen met de camera’s.
dat het toen al bij half 12 was zag hij over het hoofd.
maar goed, zondagochtend dus … de wekker ging kwart over 7.
zo uit bed meteen de kleren ingeschoten, plons water tegen het snuitje, borstel door de haartjes, ontbijt naar binnen mikken en klaar …

oh wacht, er lopen 2 zenuwachtige poezenbeesten rond onze benen die maar aan 1 ding denken.

ETEN!!!!

laat ik dan ook meteen even de kattenbak scheppen en het kattengrit [wat iedere dag maar weer om de bak heen verspreid ligt] opvegen.

enfin, we waren lekker vroeg,
waren ja.

bij half 9 zaten we dan toch in de auto.

zondagochtend, lekker rustig ook, later op de dag zal het best wel druk worden hier op het strand vanwege vaderdag, maar voor nu bijna geen mens.
oké, op een paar joggers na.

zoals ik al eerder schreef, Jos is lekker in de weer met de kleine Canon … soort van vloggen alleen niet openbaar.

we hebben een youtube kanaal sinds 2006 en waren altijd wel in de weer met filmpjes plaatsen, tripjes naar Disneyland Parijs, heel veel Belle en ook sfeerimpressies van evenementen in de stad.

Jos was de man van de video en ik kiekte de foto’s.
de filmpjes waren toen wel openbaar, maar in loop van de tijd werd youtube populairder en de reacties ehm … nou ja, zoals dat tegenwoordig gaat … mensen denken alles maar te kunnen ‘zeggen’ vanachter hun toetsenbordje.
dus een slotje en lekker besloten delen met familie en vrienden.

nah, waar gaat dit verhaal heen mensen?!
nou, hierheen …

we gaan binnenkort naar Orlando, Florida en daar gaat Jos ook filmen.
maar om er weer een beetje in te komen is hij dus van alles aan het uitproberen wat film en monteren betreft, camera, iphone, verschillende apps, enweetikwatallemaalnogmeer.

dus dat was de missie op het strand, lekker buitenspelen en verschillende shots filmen,
terwijl ik gewoon wat rondhuppel en momenten vang met de camera.

het is heerlijk om zo samen bezig te zijn.

ieder zijn ding en toch samen, we hebben de grootste lol.
ik moet ook toegeven dat ik soms best wel met ingehouden adem toekijk en afvraag of de camera het wel gaat overleven.

ik bedoel, de camera neerzetten en dan gewoon weglopen, liefst ook nog zo nonchalant mogelijk … Jos kan dat, ik heb er meer moeite mee.
ik zie overal ineens mensen opduiken die de camera jatten.

sowieso praten in de camera terwijl je loopt, gewoon op straat … al vanaf dag 1 doet Jos het met gemak.
best knap, mensen kijken soms toch raar als je daar staat te kletsen tegen een camera.
of ze vragen of ze soms een foto van ons moeten maken, ook zo lief
nee hoor we zijn aan het filmen

het is in ieder geval erg leuk om na verloop van tijd de filmpjes terug te kijken samen met familie en vrienden, die ook uitgebreid figureren, eerst met lichte tegenzin … maar nu ze weten dat het toch onder ons blijft komen ze los.

Jos heeft de vlog van zondag gemonteerd en voor dit blog heb ik iets minder dan 2 minuten uit die vlog ‘geknipt’ en online gezet, dan krijgen jullie een beetje een idee wat onze Jos maakt.

[kijk je op tablet of smartphone dan staat het filmpje hierboven, kijk je op laptop etc dan staat het filmpje aan de linkerkant]

ik ben trouwens wel mega afgedwaald hé van het hele zondag gebeuren. maar ga er maar vanuit dat we een leuke ochtend hebben gehad en tijdens het lezen heb je ook wat foto’s voorbij zien komen die ik heb gemaakt.
tegen de tijd dat we weer terug liepen naar de auto, die we ook een soort van kwijt waren omdat we de ingang niet konden vinden van de juiste parkeergarage … lang verhaal, laat maar.
[rewind] « tegen de tijd dat we weer terug liepen naar de auto was het best afgekoeld, ook wat dat betreft kan ik niet wachten tot we mogen buitenspelen in Florida!

0

4 Reacties

 • Linda
  20/06/2016 at 19:25 — Reply

  Dat was een heerlijke zondag als ik het zo lees. Je foto’s zijn zó mooi. Ik kan er naar blijven kijken en dan het filmpje…Wow! Wat is dat super mooi, Jos is echt super goed. Jammer dat ze niet op YouTube staan, want dit ziet er zo mooi uit….oh ik zou het ook doodeng vinden om de camera te laten staan en erbij weg te lopen, maar het ziet er wel geweldig uit. :-)

 • 20/06/2016 at 21:37 — Reply

  Zoals altijd weer mooie foto’s! Wat is dat toch? Mannen en vloggen? De mijne heeft het nu ook in z’n hoofd gehaald. Arjan wil ook straks in Orlando gaan vloggen. Hij is nu al druk aan het oefenen. Tot grote vreugde van mijn moeder. Dan kan ze meekijken, zegt ze . Ik hou (voorlopig, zeg nooit nooit ) bij de (vakantie)blog en foto’s maken.

  Oh, ik geef toe, ik heb toch een bijdrage aan de vlogs. Ik mag de vlogs monteren en daar moet ik nog veel mee oefenen

 • 24/06/2016 at 15:28 — Reply

  Wat een dagje spelen allemaal voor moois kan opleveren.. Heel mooi gedaan (allebei)! Iets zegt me dat jullie een zeer bijzonder uitgebreid gedocumenteerde vakantie naar Orlando gaan maken :-D

Laat je ook een reactie achter? leuk!